Ráday Múzeum - Kecskemét

látnivalók Kecskeméten

Ráday Múzeum - Kecskemét

Bemutatja a Duna-mellék (Duna-Tisza köze, Dél-Dunántúl) kálvinista gyülekezeteinek egyházművészeti és egyháztörténeti emlékeit, valamint Hanga István óragyűjteményét és Fuxreiter András ásványgyűjteményét.

A Ráday Múzeum a kecskeméti Ókollégium épületében található. A gyűjtemény értékes darabjai a reformáció előtti időkből fennmaradt, a katolikus szentmiséken használt kelyhek. Külön tárlókban helyezték el a XVII. századi kecskeméti ötvöscéh: Tar Illés, Tar György, Cseh György, Csorcsán Mihály alkotásait. Nagyon szépek a kazettás famennyezetek, az egyházi emlékek: az úrvacsorai és keresztelőedények, templomi berendezési tárgyak, egyháztörténeti dokumentumok. Figyelemre méltó az udvari kopjafa-bemutató és kb. 5000 darabos rajzművészeti és grafikai gyűjtemény.

A gyűjtemény alapja a gróf Ráday család könyvtára. Az 1967-ben alapított budapesti Ráday Gyűjtemény 1983-ban Kecskeméten hozta létre hazánk negyedik református egyháztörténeti múzeumát a sárospataki, a pápai és a debreceni mellett.Dunamelléki Református Egyházkerület Ráday Múzeuma
Kecskemét, Kálvin tér 1.
Tel: +36 (76) 486-226
Település ismertető
  • Kecskemét

    Az Alföld minden szépségét és értékét magában rejtő Kecskemét - Bács-Kiskun megye székhelye - Magyarország...

Szállások Kecskemétenés környékén


Telefon: (+36) 1 255 2200
hétfő-péntek 9-17 óráig
E-mail: info@utisugo.hu