Arborétum - Kecskemét

A Kecskeméti Arborétum a város nyugati felében a csónakázó tó szomszédságában terül el. Budapest felöl érkezve az 5-ös útról a Március 15. utcánál kell letérni jobbra, majd az utca végén balra fordulva (Nyíri út) érhetjük el az arborétum székelykapus bejáratát.

Az arborétum 62 hektáros területén több mint 800 különböző növényfaj, fajta illetve változat található. Jelentős növényállományával Kecskemét zöldfelületi rendszerének kiemelkedő eleme.

Az arborétumi növényfajok telepítését 1986 őszén kezdte a Kecskeméti Erdőfelügyelőség. A növények "növényföldrajzi ösvények" mentén vagy morfológiai tulajdonságok, rendszertani szempontok szerint kerültek telepítésre. Az ide látogatók tájékozódását növényismertető táblák segítik.

Az arborétum területén működik a Nyíri Erdészti Erdei Iskola szabadtéri oktatási helyszíne, valamint a területen áll egy 1718-ban épült műemlék kápolna.

1999-ben kialakításra került a Magyar szentek szoborsétánya, valamint a területen található még egy 15 stációból álló Kálvária is, a terület búcsújáró hely is, mely jelentős egyházi hagyományokkal is rendelkezik.

Az arborétum - tanösvények mellett - fajátszótérrel, kilátóval, esőbeállókkal és pergolával várják a látogatókat.
Település ismertető
  • Kecskemét

    Az Alföld minden szépségét és értékét magában rejtő Kecskemét - Bács-Kiskun megye székhelye - Magyarország...

Szállások Kecskemétenés környékén


Telefon: (+36) 1 255 2200
hétfő-péntek 9-17 óráig
E-mail: info@utisugo.hu