Arborétum - Kecskemét

látnivalók Kecskeméten

Arborétum - Kecskemét

A Kecskeméti Arborétum a város nyugati felében a csónakázó tó szomszédságában terül el. Budapest felöl érkezve az 5-ös útról a Március 15. utcánál kell letérni jobbra, majd az utca végén balra fordulva (Nyíri út) érhetjük el az arborétum székelykapus bejáratát.

align=left Az arborétum 62 hektáros területén több mint 800 különböző növényfaj, fajta illetve változat található. Jelentős növényállományával Kecskemét zöldfelületi rendszerének kiemelkedő eleme.

Az arborétumi növényfajok telepítését 1986 őszén kezdte a Kecskeméti Erdőfelügyelőség. A növények "növényföldrajzi ösvények" mentén vagy morfológiai tulajdonságok, rendszertani szempontok szerint kerültek telepítésre. Az ide látogatók tájékozódását növényismertető táblák segítik.

align=right Az arborétum területén működik a Nyíri Erdészti Erdei Iskola szabadtéri oktatási helyszíne, valamint a területen áll egy 1718-ban épült műemlék kápolna.

1999-ben kialakításra került a Magyar szentek szoborsétánya, valamint a területen található még egy 15 stációból álló Kálvária is, a terület búcsújáró hely is, mely jelentős egyházi hagyományokkal is rendelkezik.

Az arborétum - tanösvények mellett - fajátszótérrel, kilátóval, esőbeállókkal és pergolával várják a látogatókat.
Település ismertető
  • Kecskemét

    Az Alföld minden szépségét és értékét magában rejtő Kecskemét - Bács-Kiskun megye székhelye - Magyarország...

Szállások Kecskeméten



és környékén